Hvad mon der sker, hvis vi sætter påskeliljer i farvet vand?
Det spørgsmål stillede jeg den ældste gruppe børn på stuen ”Myretuen”. Der var kun en måde at få besvaret dette spørgsmål på.
Tirsdag den 26/4 om formiddag begav vi os afsted på tur, 5 børn og jeg. Jagten efter påskeliljer i naturen var gået ind.
Vi nåede ikke langt inden vi mødte den første lilje, desværre stod den i en families indkørsel. Det gav en god anledning til at snakke med børnene om, hvor man egentlig må plukke blomster og hvad der er dit og mit.
Foråret er rigtigt på vej, der var mange smukke blomster på vores tur rundt.
Ved hver en blomst fik vi en snak om hvad de hed, om man kunne spise dem eller hvad børnene ellers blev optaget af.
Vi tog billeder af alle blomsterne, dette for at ”forlænge” turen, planer er at hænge billederne op på væggen på stuen.
Både for at vi kan snakke med børnene omkring hvad vi så på turen, for at vi forhåbentligt efterfølgende kan huske nogle af navnene på blomsterne, men også for at give de 5 børn, der var med på turen en fornemmelse for samhørighed.
2 af børnene skal starte i skole til sommer, så jo mere relations dannelse vi kan skabe, jo bedre.
Efter vi kom hjem, fik hvert barn et glas, og valget mellem om deres vand skulle være rødt eller grønt. En dreng ville gerne have begge dele, så hans vand blev en underlig brun farve. En af pigerne blev nysgerrig på, om vi mennesker kunne drikke vand med rød frugtfarve, så det afprøvede vi også. Det kunne man godt J. Nu var det bare at vente…… ville blomsterne skifte farve?
5 timer er nu gået og påskeliljerne er stadig ligeså gule, som da vi plukkede dem….. vi venter videre.
17 timer er nu gået, jo jo der er kommet en lille smule farve i kanterne på blomsterne. Ikke meget men kigger vi godt efter kan vi godt se det.
Børnene var begejstret, og er nu klar over at i hvert fald påskeliljen tager det røde farvestof til sig.
Mon der er andre blomster der også gør…… Det må vi prøve senere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar