Tid til evaluering af mit sneglehold.
Sikke en oplevelse og en fagre ny verden, der har åbnet sig for mig, siden jeg fik sneglene med hjem en kold og grå dag i februar.
Jeg har igennem mine opgaver omkring hvordan man holder snegle, lært en hel masse omkring opbygning af terrarier, hvilken mad snegle spiser og hvad de bestemt ikke må få. Jeg kom i starten af projektet med i en gruppe på Facebook for entusiastiske snegle elskere. Jeg har fundet mange brugbare oplysning, som jeg naturligvis har taget til mig.
Må dog indrømme, selv om jeg er glad for mine snegle og vil dem det bedste, bliver jeg aldrig helt så fanatiske, som nogle af de andre gruppemedlemmer. Et godt eksempel var en kvinde der var bekymret da hendes snegle ikke ville spise, men efter hun havde snakket med en dyretelepatør, var sneglene atter begyndt at spise. Jeg har heldigvis aldrig haft problemer med mine ikke vil spise, kan godt se de har nogle fødevarer de er mere interesseret i end andet, men de spiser.
Her er en på vej op i vandbadet og en anden er blevet sulten....
På Facebook siden fandt jeg disse lister med hvilken frugt og grønt, der er godt for dem og i hvilke fødevare, der findes gode proteiner og hvad der er slik for dem. Nu forstår jeg bedre hvorfor de er vilde med agurk, det er jo slik 😉.
Tirsdage og torsdage, hvor jeg har haft min faste gang i børnehaven, har sneglene været med. Dette til stor glæde og nysgerrighed for børnene, ligesom de har fået meget læring ud af det. Når modulet ”Natur og Udeliv” er slut, har min leder spurgt, om det er muligt at sneglene forbliver en fast del af børnehaven, og det har jeg naturligvis lovet dem. Jeg synes selv det er super interessant og dejligt at se, hvilken oprigtig nysgerrighed børnene har for sneglene, hvilken ro der skabes i børnene når de sidder med sneglene og hvordan de udviser empati og medfølelse for sneglene. De skal nok blive et hit den dag de flytter fast ind.
Børnene bliver mere og mere modige. Kun ganske få ville have sneglene til at kravle på sig i starten, men i takt med de ser de andre børn sidde med snegle, vil de også gerne selv prøve. Dette viser tydeligt hvor meget de børn der starter ude i pærferien, stille og roligt i eget tempo bevæger sig i mod selve aktiviteten. Ligesom det viser hvordan børn spejler sig i hinanden.
Vi har for at følge sneglenes udvikling målet og vejet dem et par gange. På en måned tog de henholdsvis 8 g. og 10 g. på, og i omkreds voksede de 1 cm og 2 cm. Sidste vejning og måling gav efterfølgende anledning til udforskning og eksperimentering med vægt og lineal. Alt hvad der var indenfor rækkevidde blev vejet og målt, og snakken gik om hvad der mon veje mest og var længst, dette gav en del gode hypoteser.
Når jeg her i sidste face af projekt dyrehold sidder og kigger filmrullen på min telefon igennem efter gode billeder, har jeg hele 160 billeder at vælge imellem. Så et eller andet har de da gjort ved mig, de kære snegle.
Tak fordi I har fulgt med i mit dyrehold, jeg har følt mig underhold, håber også I har.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar